Verbinders

MayTec onderscheidt zich door het complete verbindersysteem. De belangrijkste voordelen van het verbindersysteem zijn:

Universele verbinder

Standaard verbinder

Verbinder met vierkante kop

Potentiaal verbinder

Schroefdraad verbinder

Schroefdraad verbinder plaatwerk

Universeel / standaard verbinder

Schroefverbinder

Parallel verbinder

Schuine verbinder

Schuine verbinder 90 graden

Parallel / verleng verbinder

Verstek verbinder

Shifter verbinder (dubbel verstek)

Verleng verbinder

Bajonet verbinder

Hoekstukken

Schoef verbinder

Trilvaste verbinders

Een groot voordeel van de MayTec verbinder zit in het feit dat de verbinder trillingvast is, oftewel vibratie-proof. Wanneer je een frame hebt opgebouwd met het aluminium profielsysteem, dan wil je ook dat het frame in elkaar blijft zitten. Het is niet wenselijk dat er tijdens het gebruik verbinders lostrillen.

Machines vibreren en deze vibraties komen in het (MayTec)frame terecht. Hier zijn de MayTec verbinders tegen bestand. De gebruikte ‘richtingshoek’, spoed van het schroefdraad en de vorm van de punt van de stelschroef verhinderen het lostrillen. Wanneer je een MayTec verbinder volgens de instructies plaatst en aandraait, zal de verbinder daarom zelfs onder extreme vibraties niet meer lossen.

Stabilie verbinders

Op de afbeelding wordt een ‘Universal’ verbinder in profielen uit de 45-er lijn weergegeven. Deze combinatie kan maar liefst een trekkracht van 18000 N aan. Een ‘4-kant Kopf’ verbinder kan zelfs een trekkracht van 20000 kg hebben. Je zou dus aan het verticale profiel een Mercedes S-klasse kunnen ophangen zonder dat de verbinding het begeeft.

Door deze hoge streksterktes kunnen er ook grote momenten en afschuifkrachten door de verbinders opgenomen worden. De belastingen die de verbinders op kunnen nemen zijn in een handig overzicht (PDF) vastgelegd.

Uitleg per verbinder

Universele verbinder

Deze verbinder kan in alle richtingen toegepast worden. Er is maar één type verbinder nodig voor 0° en 90° montage van de verbinderbus. Eenvoudige keuze van het soort verbinder. Kleine voorraad nodig.

Standaard verbinder

Deze verbinder kan op alle mogelijke plaatsen haaks op een bestaand profiel geplaatst worden en ook weer weggenomen worden.

Verbinder met vierkante kop

De MayTec verbinder met een vierkante kop maakt de hoogst mogelijke belasting mogelijk. Dit anker toegepast in een 45-er profiel kan een trekkracht aan van maar liefst 20.000 Newton.

Potentiaal verbinder

MayTec aardingsverbinder voor potentiaalvereffening. De aardingsverbinder maakt het mogelijk een potentiaalverschil tussen twee profielen te vereffenen. De scherpe rand aan de achterkant van de anker-kop dringt bij het aandraaien van de verbinder door de anodiseer laag van het profiel waardoor er een elektrisch contact ontstaat.

Schroef verbinder

De schroefdraadverbinder heeft geen kop maar wordt in een moer gedraaid die dan als kop dient. Doordat er meerdere moeren zijn kun je naar de meest verschillende profielen verbinden. Zolang er in het andere profiel maar een moer past, kun je er tegenaan verbinden.

Er is een verbinder die bestaat uit een zelf draadsnijdende bout. De boutkop zit in de groef van het ene profiel en het draad gaat in het kerngat van het andere profiel. Je moet om de schroef aan te draaien wel een gat boren door het profiel voor het gereedschap. Hierdoor kun je de verbinder niet losdraaien en zomaar verschuiven. Er moet dan immers een nieuw gat geboord worden voor het gereedschap.

Schroefdraad verbinder

Deze MayTec schroefdraad verbinder maakt in combinatie met een moer montage aan ieder denkbaar profiel mogelijk. Montage kan middels een inkantelmoer dan ook achteraf gebeuren. De schroefdraadverbinder maakt het tevens mogelijk om profielen aan willekeurig andere delen van een machine/toepassing te monteren. Er is enkel een draadgat nodig om daar een profiel tegenaan te monteren. Denk hierbij aan plaatwerk dat aan het uiteinde van een profiel gemonteerd moet worden.

Parallel verbinder

De parallel verbinder wordt gebruikt om twee profielen tegen elkaar te verbinden. De hoek van de profielen ten opzichte van elkaar is hierdoor vrij.

Schuine verbinder

De schuine verbinder wordt toegepast daar waar je onder een hoek verder moet verbinden. Denk hierbij aan schoren e.d.

Schuine verbinder 90 graden

Soms gebeurt het dat je onder een andere hoek verder moet bouwen en dan komt deze verbinder tot zijn recht.

Parallel/verleng verbinder

Om twee profielen tegen elkaar aan te verbinden kan deze verbinder gebruikt worden. Denk hierbij aan wandelementen die naast elkaar geplaatst worden en dan middels deze verbinder aan elkaar gekoppeld worden.

Verstek verbinder

Niet alleen maar handig in het geval van een 90 graden hoek, maar alle hoeken van 0 graden tot 90 graden zijn mogelijk.

Shifter verbinder

Wanneer je onder twee hoeken verder moet verbinden, dan komt de shifter om de hoek. Hierbij kan er ook vrij gekozen worden waar de boring voor de bus komt.

Verleng verbinder

Om profielen te verlengen, gebruik je de verlengverbinder. Ook verschillende maten profielen kunnen met elkaar verbonden worden. Bijvoorbeeld om vanuit een 40-40 profiel met een 30-30 profiel verder te bouwen.

Bajonet verbinder

De bajonetverbinder is ervoor om te kunnen verbinden zonder te hoeven boren. Je plaatst een M6 bout in de groef van het ene profiel en plaatst daarna een bajonet-huls. In het andere profiel plaats je een moer. Door de bout nu door de huls te steken en in de bout te draaien kun je de profielen aan elkaar koppelen. Deze verbinder is alleen toepasbaar in de 40-er lijn en groter.

Hoekstukken

Middels hoekstukken, moeren en bouten kunnen profielen gekoppeld worden zonder te boren. Hoeken zijn echter niet overal gewenst, zeker niet in vlakken waar plaatwerk komt te zitten. Daarvoor komen bovenstaande verbinders beter tot hun recht.

  • Habru aluminium systeemprofielen B.V.
  • Transportweg 6
  • 7007 CN Doetinchem
  • T +31 (0)314 712 448
  • sales@maytec.nl
© 2024 Habru aluminium systeemprofielen B.V.